Taal: Nederlands English Deutsch
Valuta £

Fietszadel pad

In het kader van zeer frequent voorkomen van zadelpijn bij fietsers, en omdat er geen afdoende oplossing voor zadelpijn bestaat, heeft Sedelogic een zeer ademende, sterk druk verdelende en shock absorberende fietszadel pad ontwikkeld.

Fietszadel pad

De vezel

De vezel

Ademende structuur

De fietszadel pad is opgebouwd uit enkele zeer ademende lagen van een drie dimensionaal geweven polyester vezel. Door de ventilatie in de open geweven structuur zal door een lagere temperatuur en luchtvochtigheid minder snel problemen aan het zitvlak ontstaan, waardoor de kans op zadelpijn sterk vermindert.

De opbouw van de fietszadel pad

De opbouw van de fietszadel pad

Drukreductie

We hebben uitgebreide drukmetingen tijdens een fietsparcours uitgevoerd. Diverse prototypes van de fietszadel pad zijn getest en dit heeft tot een sterk druk reducerende pad geleid. Als gevolg van de duizenden schokbrekers die ontstaan door de speciale weeftechniek, treedt er een enorme piekdruk reductie op. Tevens is er een thermoplastisch materiaal toegevoegd dat na verwarming met een haardroger vervormbaar wordt. Deze neemt enerzijds de vorm van het zadel en anderzijds de vorm van het zitvlak aan. Zadelpijn ter hoogte van de zitbeenderen is een veel voorkomende klacht en juist daar treedt een grote reductie van de druk op met de Sedelogic pad. Diverse andere fietszadel hoezen en kwaliteits zadels zijn ook getest op het fietsparcours. In dit onderzoek is bij de Sedelogic zadelpad onder andere een piekdruk reductie van 60 procent ten opzichte van een hoogstaand gelzadel gemeten. Andere fiets zadelpads leggen het ook af zoals blijkt uit onderstaande afbeelding (klik voor een vergroting met extra uitleg).

Video over fietszadel pad

Video over fietszadel pad

Drukmeting vergelijking Sedelogic fietszadel pad

Drukmeting vergelijking Sedelogic fietszadel pad

Gebruiksgemak

Door de open ademende structuur is de hoes zeer licht, en kan makkelijk meegenomen worden. Een verweven elastieken band zorgt voor een eenvoudige en goede bevestiging om het fietszadel. De fiets zadelpad kan met de hand gewassen worden en is nagenoeg direct weer droog.

Gepatenteerd product

Adobe PDF icon Handleiding