Taal: Nederlands English Deutsch
Valuta £

Auto lumbaalsteun

Lage rugpijn tijdens het autorijden is een veel voorkomend verschijnsel. Diverse soorten lumbaal steunen zijn in de handel met als gemeenschappelijke noemer dat ze niet of onvoldoende functioneren. In dat kader heeft Sedelogic een ademende, drukverdelende lumbaalsteun ontwikkeld. Deze kan op eenvoudige wijze binnen enkele minuten op je eigen maat gemaakt worden waardoor een optimaal resultaat bereikt wordt, een steun op maat.

Auto lumbaalsteun

De vezel

De vezel

Ademende structuur

De lumbaal steun is opgebouwd uit diverse lagen van een driedimensionaal geweven polyester vezel waardoor een zeer open ademende structuur ontstaat. Transpiratie van de rug wordt hierdoor beperkt. Een van de lagen bestaat uit een thermoplastisch ademend materiaal dat na verhoging van temperatuur flexibel wordt. In korte tijd kan de steun op maat van je eigen rug geboetseerd worden.

Steun op maat

Sedelogic levert een betaalbare lumbaal steun op maat. Door de lumbaalsteun aan de achterzijde te verwarmen met een haarföhn wordt het thermoplastische materiaal flexibel. Vervolgens kan de steun zittend op een stoel, in licht achterover leunende houding op maat gevormd worden op je onderrug. Omdat de steun als gegoten om je eigen rug zit, is de drukverdeling optimaal. Rugpijn door vervelende drukplekken wordt hiermee vermeden.

Tevens is de lumbaalsteun dun. Dit betekent dat je niet op de autostoel naar voren geduwd wordt, zoals frequent voorkomt bij lumbaal steunen die niet op maat zijn. De ondersteuning van de bovenbenen door de autostoel blijft bij de Sedelogic rugsteun dus intact. De steun zorgt verder voor een iets holle rug waardoor de ruimtes tussen de wervels aan voorzijde open staan. Beknelde zenuwen komen hierdoor vrij. Tevens krijgt de rugbespiering en het bekken voldoende steun op exact je eigen maat. Lage rugpijn wordt zo optimaal geremd.

Video over auto lumbaalsteun

Video over auto lumbaalsteun

Gepatenteerd product

Adobe PDF icon Handleiding