Taal: Nederlands English Deutsch
Valuta £
Free shipping

Gratis verzenden naar 13 landen

Cool pad

De Sedelogic cool pad is een pad die op eenvoudige wijze om het onderbeen van het paard bevestigd kan worden. Het doel van de cool pad is de preventie en/of remming van irritatie en zwelling van buigpezen en kogelgewrichten. De pad is geconstrueerd uit een unieke drie dimensionaal geweven polyester vezel waardoor de natuurlijke ventilatie intact blijft. In de pad kan door middel van een ritssluiting een insert toegevoegd worden. Deze insert is opgebouwd uit een natuurlijke cellulose structuur.

De Sedelogic cool pad

Stop de cellulose insert in de pad d.m.v. de ritsluiting.

De Sedelogic cool pad

Werkingsmechanisme

De werking van de sedelogic cool pad is geënt op het samenvoegen van een aantal mechanismen:
1. De cellulose insert neemt meer dan 20 keer zijn gewicht aan water op en geeft dat vervolgens weer langzaam vrij. Dit zorgt voor koeling over een langere tijd.
2. Door het zwellen van de cellulose insert ontstaat een compressie van het gebied van pezen en ligamenten waardoor ofwel zwelling afneemt ofwel niet optreedt.
3. Door het toevoegen van cool gel op de cellulose insert wordt de gel opgenomen door de cellulose en wordt met het water vrijgegeven. Dit zorgt voor een verhoogd koelend effect.
4. De pad is geconstrueerd uit een unieke driedimensionaal geweven polyester vezel waardoor de natuurlijke ventilatie intakt blijft.

De Sedelogic cool pad cellulose

Toepassing

Smeer naar keuze wel of geen cool gel op de cellulose insert. Stop de cellulose insert in de pad door middel van de ritssluiting. Bevestig de pad om het onderbeen van het paard met de ritssluiting naar achter. Voeg koud water toe bijvoorbeeld met een waterslang. Verwijder de pad na maximaal 2 uur. Bovenstaande kan vervolgens herhaald worden na 12 uur.

Gepatenteerd product

Adobe PDF icon Handleiding